: - Friday, 13-12-2019
  • 3 minggu yang lalu / PPDB Tahun Pelajaran 2020/2021 Telah dibuka.

partner2

KERJASAMA SMA ISLAM PB SOEDIRMAN DENGAN SMA ISLAM AL KAUTSAAR, BANDAR LAMPUNG. Kerjasama ini dilaksanakan pada bulan Juni 2008. Sebagai sekolah yang pada saat itu akan merintis sekolah kategori mandiri, maka kerjasama dengan sekolah lain sangat diperlukan. Selain itu, tujuan diadakannya kerjasama ini agar diperoleh kedua sekolah dapat saling melengkapi.

KERJASAMA SMA ISLAM PB SOEDIRMAN DENGAN SM SAIN ALAM SHAH, KUALA LUMPUR. Kerjasama ini dilakukan bulan Mei 2010. Sama hal nya kerjasama dengan sekolah-sekolah lain, banyak yang dapat dipelajari dari SM Sain Alam Shah untuk diterapkan di SMA Islam PB Soedirman. Dalam kerjasama ini akan direncanakan adanya pertukaran pelajar dan guru diantara kedua sekolah tersebut.

KERJASAMA SMA ISLAM PB SOEDIRMAN DENGAN SMA N 5, MATARAM, LOMBOK.